Service
Nieuwsbrief

Bedrukte Kartonnen dozen


Bedrukte kartonnen dozen

Kartonnen dozen en dan ook nog bedrukt; wij maken het graag voor u. Met de mogelijkheid tussen drie verschillende druktechnieken kunnen wij uw kartonnen doos zowel in kleine series bedrukken als in grote series.

Wij maken onderscheidt tussen de volgende 3 soorten bedrukking:
Flexo bedrukken van uw kartonnen doos
Zeefdruk op uw kartonnen doos
Full-colour offset bedrukte kartonnen doos

Naast dat de bedrukking en uiteindelijk visueel  iedere techniek anders is. Heeft iedere techniek ook zijn eigen voor en nadelen voor het bedrukken.

Voor zeefdruk zeggen wij meestal tot een aantal van 100 stuks, Gezeefdrukte kartonnen dozen zijn vaak per stuk erg kostbaar maar door een zeer lagere insteltijd en de ontbrekende investering voor Stempels of Cliche`s kan deze techniek vaak een goed alternatief zijn voor kleinschalige aantallen bedrukte kartonnen dozen. Denk hiervoor aan bedrukte dozen voor kleinschalige promotionele acties.

Bedrukken van kartonnen dozen volgens flexotechniek. Deze techniek loont zich feitelijk al vanaf 250 stuks en veeeeel meer. Bij flexodruk zijn de bedrukkingskosten op de kartonnen doos minimaal, echter is er voor flexodruk altijd een investering nodig voor de aanmaak van een cliche. Een cliche kunt u vergelijken met een grote machine geschikte stempel. Het voordeel van deze stempel is dat iedere keer opnieuw gebruikt kan worden en dus slechts een eenmalige kostenpost is. Ook kan 1 stempel in veel gevallen voor verschillende kartonnen doos afmetingen gebruikt worden.

Full-colour offset bedrukte dozen (ook wel cacheren genoemd) is feitelijk zoals het woord al zegt een Full;-colour bedrukking. Cacheren doen wij middels een drukvel met full-colour bedrukking over de doos heen brengen. Nadat de doos bekleed is met het drukvel werken wij de doos met licht glimmende dispersielak af. Als deze sheet met bedrukking afgerond zijn worden zijn gesneden of gestanst tot de gevraagde kartonnen doos model. Bij full-colour bedrukkingen is het ook mogelijk met fotobedrukking te werken om een afbeeldingen te displayen.
Nadeel van deze techniek is dat deze kostbaarder is dan de andere druktechnieken, echter het resultaat is dan ook op geen manier vergelijkbaar. *Wij leveren Full-colour offset bedrukte Amerikaanse vouwdozen zonder stansmes.

Na bovengenoemde berekenen wij graag voor de mogelijkheden in ieder gewenst model, afmeting, kwaliteit en kleuren voor u.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend advies of een offerte.

Met vriendelijke groet,
Team 123 kartonnen Dozen